Wedstrijd leuke boerin zijn die in een sfeervolle boerenkeuken traditionele streekgerechten kookt.

Meer dan 5 miljoen kijkers voor Boer zoekt Vrouw in januari 2011. 136 kookprogramma’s op alle kanalen. De EO kan tellen: 1+1=een boerinnenkookwedstrijd. Jazeker, deze week kregen wij, nou ja Hetty in dit geval, een uitnodiging om zich aan te melden voor een wedstrijd ”leuke boerin zijn die in een sfeervolle boerenkeuken traditioneel streekgerechten kookt”. De vrouwen geven elkaar punten voor het eten en de meeste-punten-boerin wint! Ik weet niet of ongelovigen ook mee mogen doen maar hoe dan ook Hetty heeft er geen trek in. En dat is wel jammer want  Hetty is een leuke vrouw die zich door haar vriend heeft laten verleiden boerin te worden en nu niet meer van het erf te slaan is. Wij hebben een sfeervolle boerenkeuken waar, wegens geldgebrek, niet zo heel veel aan verbouwd is de afgelopen 25 jaar. En Hetty kan verdomd goed koken, liefst gewoon lekkere dingen, maar als het moet ook traditionele streekgerechten.  Wat dat ook moge zijn.  We zijn ook  nog lekker multifunctioneel  en biologisch. Droomkandidaat!
Ik zie een enorme kans om te winnen, nou ja Hetty dan. En met die roem kunnen we de bussen toeristen gaan ontvangen die dan in onze traditionele boerenkeuken mogen aanschuiven voor een stamppotje zuurvlees. Vervolgens leiden we ze langs onze koeien, schapen en varkens en het vrolijke versierde Limburgse serviesgoedwinkeltje.  Hetty signeert daar ons kookboekje in een fleurige tuinbroek en een boerenzakdoek.
Deelnemers  aan de wedstrijd krijgen een reiskostenvergoeding en de maaltijden worden vergoed. Er zijn vijf draaidagen. Uitzending op Ned 2. Maar ja Hetty doet niet mee.
Is er misschien een leuke vrouw die Hetty wil spelen?

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.